
Як такого терміну придатності в ефірних олій немає. У складі олій немає компонентів, які можуть зіпсуватися за умови правильного зберігання, а саме:
- темне скло,
- прохолодне темне місце (не обов’язково холодильник).
Олії не люблять перепаду температур і постійної зміни місця проживання (переміщення). Винятки становлять цитрусові олії, але вони не псуються, а швидко вивітрюються, бо володіють сильною летючістю, і відповідно втрачають у своїх властивостях.
Максимум, що може статися з олією, вона може випаровуватися і стане менш дієвою.
З власного досвіду можу зазначити, що за 10 років у мене не зіпсувалася жодна ефірна олія. Навіть більше скажу, є інформація, що деякі смолисті олії (наприклад, пачулі), з часом, навпаки, стають кращими. І точно не гірше. Перевірено на собі.
Ще одна особливість смолистих олій – вони не застигають.